Szukaj

  • 0

Skwalan z trzciny cukrowej

38.00 zł

  • 30ml
Czas dostawy: 1-5 dni

Butelka z ciemnego szkła z pipetą

O skwalanie można by mówić długo i obszernie.

Początkowo pozyskiwany był z wątroby rekina, później z oliwek.

Obecnie najczystszą, najstabilniejszą i cechującą się najlepszymi właściwościami formą skwalanu jest ta pozyskiwana z trzciny cukrowej.

Dość jednak powiedzieć, że jest on stabilniejszym odpowiednikiem ludzkiego skwalenu.

Skwalen natomiast jest składnikiem naszego własnego sebum - warstwy lipidowej, która nas otula i chroni.

Z wiekiem ilość skwalenu spada, robimy się coraz mniej jędrni i elastyczni.

No i tutaj wchodzi skwalan - cały na biało.

Jest to ultralekki, bezzapachowy, hipoalergiczny oraz doskonale wchłaniający się olejek.

Idealny dla każdego rodzaju cery, również delikatnej i wrażliwej. 

  • Ponieważ kosmetyki przygotowywane są z naturalnych składników (niekiedy wzbogacane kosmetycznym aromatem) u osób uczulonych na poszczególne ich składniki mogą powodować reakcje alergiczne. 
Stosuj jako: zamiennik kremu, olejek do twarzy, serum pod oczy, dodatek do ulubionego kremu, wcierka do włosów i paznokci 100%: Nanieś na oczyszczoną, zwilżoną (np. hydrolatem) skórę twarzy. Delikatnie, okrężnymi ruchami wmasuj, aż do całkowitego wchłonięcia.

Baza lub dodatek do innych olejów: Wymieszaj w dowolnych proporcjach porcję skwalanu i innego wybranego oleju na dłoni. Nanieś na oczyszczoną, zwilżoną skórę twarzy. Wmasuj, aż do całkowitego wchłonięcia.

Wcierka do włosów: Kilka kropel olejku rozetrzyj w dłoniach, a następnie rozprowadź na końcówkach przeczesując włosy palcami.

Wcierka do paznokci: Aplikuj kroplę skwalanu (solo lub w mieszance np. z olejem z pestek śliwki) na każdy paliczek. Wmasuj, aż do całkowitego wchłonięcia.

Przechowuj w miejscu chłodnym, suchym i zacienionym.


Nasza najnowsza kolekcja

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów